Světový pohár ve vodním slalomu byl slavnostně zahájen v Rezidenci primátora

ICF Světový pohár ve vodním slalomu 6.6. - 9.6.2024Ve výjimečných prostorách Rezidence primátora hlavního města Prahy se konala recepce na počest hvězd, které budou startovat o víkendu na Světovém poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji (7.-9. června 2024). Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda přivítal všechny přítomné sportovce a hosty. Společně s ním šampionát slavnostně otevřel i předseda Českého svazu kanoistů a bývalý olympionik Stanislav Ježek a Jean-Michel Prono, předseda sekce vodního slalomu Mezinárodní kanoistické federace.

Světový pohár ve vodním slalomu v Praze – Troji byt ve středu 5. června slavnostně zahájen v Rezidenci primátora. Speciální recepce se zúčastnili nejenom členové organizačního výboru v čele s Jiřím Rohanem, ale i zástupci Českého svazu kanoistů, Mezinárodní kanoistické federace, medailisté a největší hvězdy startující v letošním ročníku a také zástupci partnerů a sponzorů akce.

ICF Světový pohár ve vodním slalomu 6.6. - 9.6.2024„Jménem Českého svazu kanoistů bych rád vyjádřil naši upřímnou vděčnost za důvěru, kterou jste v nás vložili. Chtěl bych poděkovat našim sponzorům a dodavatelům za jejich podporu, obzvláště děkujeme Karlově univerzitě, Fakultě tělesné výchovy a sportu, na jejímž pozemku se tato akce koná. Děkujeme také všem dobrovolníkům a organizátorům za jejich tvrdou práci. Ačkoli jde v závodech o hodně, měly by také přinášet radost a přátelství. Užijte si to v Troji,” řekl Stanislav Ježek jménem Českého svazu kanoistů.

Za Mezinárodní kanoistickou federaci (ICF) se slavnosti zúčastnil a startovní čísla závodníkům předal Jean-Michel Prono, který je ve své funkci letos v Troji naposled. „Děkuji za veškerou podporu města při přípravě této soutěže, zvláště v těchto obtížných povětrnostních podmínkách. Organizační výbor a sponzoři vždy odvádějí skvělou práci, ale je vždy těžké udržet vysokou kvalitu a za to bych vám chtěl poděkovat. Tato soutěž je velmi důležitá pro mnoho sportovců, protože je jednou z posledních před Olympiádou v Paříži, takže jim přeji hodně štěstí. Užijte si tento závod. Vždy mi bylo potěšením být zde v Praze a vždy jsem se zde cítil vítán,” řekl Jean-Michel Prono ve svém emotivním projevu.

ICF Světový pohár ve vodním slalomu 6.6. - 9.6.2024V unikátních prostorách, které jsou považovány za umělecký a architektonický klenot ve stylu art deco podle projektu architekta Františka Roitha, zahájil Světový pohár ve vodním slalomu primátor Hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.

„Prostor, ve kterém se nacházíme, je skutečně výjimečný a používáme ho na speciální příležitosti. A za takovou výjimečnou událost považujeme i Světový pohár ve vodním slalomu v pražské Troji,“ řekl Bohuslav Svoboda. „Je pravda, že boje zde budou urputné, ale je to sport. Slalom je vlastně kličkování. Ale na rozdíl od kličkování v politice, jde o kličkování poctivé a vyžaduje dovednosti. Jsem rád, že zase budou kolem mne kličkovat lidi jenom proto, aby předvedli, co v nich je. Všem divákům přeji, aby se jim to líbilo a závodníkům, aby se jim dařilo co nejlépe,“ dodal.

Závodníci se představí na startu již v pátek od 13:15 hodin. Tento ročník Světového poháru ve vodním slalomu slibuje napínavé a vzrušující momenty, které budou moci diváci sledovat nejen na místě, ale i prostřednictvím různých mediálních kanálů, včetně České televize. Pražská Troja se tak na několik dní stane středem pozornosti světové kanoistické komunity.

PROGRAM

Foto: Luděk Šipla